HIGHLIGHTS: NATUUR, SPORTIEF, CULTUUR EN WELLNESS...IN ALLE JAARGETIJDEN!

Hier kan het allemaal!

De BauernLodge ligt op een uniek kruispunt en is daardoor ideaal om de omgeving te verkennen. Binnen 20 minuten rijden kom je in 4 totaal verschillende dalen:

  • het Lechtal (ook wel 'Klein Canada' genoemd) met zijn ongerepte en oorspronkelijke natuur en het Natuurpark 'Tiroler Lech'. Hier kun je prachtig wandelen op alle niveau's en waan je je soms aan het einde van de wereld.

  • het Tannheimer Tal, dat lijkt op een miniatuur-Dolomieten: een heel erg lieflijk dal met 2 prachtige meren, waarboven spitse toppen uitsteken. Hier vind je ook veel culinaire pareltjes.

  • de Zugspitz Arena met de bekende dorpen Ehrwald, Lermoos en Berwang. Hier bepaalt de indrukwekkende Zugspitze met haar 3000 meter het decor. Deze regio kent heel veel mogelijkheden voor sportieve activiteiten.

  • De Ost-Allgäu, net over de grens in Duitsland. Glooiend, aan de rand van de Alpen, bezaaid met talloze prachtige meren en met de romantische stadjes Füssen en Kempten. En als kers op de taart: de wereldberoemde kastelen Hohenschwangau, Linderhof en Neuschwanstein (het bekende 'Disney-kasteel')!

In ons eigen dorp hebben we een moderne gondel, die je naar het skigebied brengt, of -zelfs van eind mei t/m oktober- naar het prachtige wandelgebied Hahnenkamm. Hier vind je 5 almhutten, wandelingen met fantastische vergezichten, een blote-voeten-pad en de startplek van paragliders, die hun landingsplek hebben op enkele honderden meters van ons huis.

Op slechts 10 minuten van de BauernLodge vind je een van de langste hangbruggen ter wereld: de 'Highline 179'. Deze is 406 meter lang en zweeft 115 meter boven de dalbodem! De brug verbindt de 4 onderdelen van de 'Burgenwelt Ehrenberg': Een machtig ensemble van kasteelruines, vestingen en musea.

In de omgeving van de BauernLodge liggen verder wel 12 prachtige meren. Kristalhelder en bijna allemaal met pure drinkwaterkwaliteit, waarin heerlijk gezwommen kan worden.

Een aanrader is ook de Lechradweg: een (vrijwel vlak) 65 km lang fietspad, dat je kunt volgen door de prachtige natuur langs de rivier de Lech, zonder gestoord te worden door auto's of motor's. Dit fietspad loopt vlak langs ons huis.

Liefhebbers van zwemmen en wellness kunnen genieten in de Alpentherme Ehrenberg in Reutte: een mooi zwembad met glijbanen en een prachtige sauna.

HÖFEN

Het dorpje Höfen (vrij vertaald: 'boerenhoeves') met slechts 1300 inwoners, ligt direct aan de rivier de Lech, die door het gelijknamige, ongerepte Lechtal stroomt. De rivier de Lech is een beschermd natuurpark en wordt beschouwd als een van de laatste wilde rivieren van de Alpen.

Het dorpje heeft enkele bijzondere attracties: een moderne gondel naar het wandel- en skigebied Hahnenkamm, een paraglide-landingsplaats en zelfs een vliegveldje voor zweefvliegers en kleine propellorvliegtuigen. En doordat het slechts 3 km van de regio-hoofdplaats Reutte ligt zijn allerlei voorzieningen (supermarkten, ziekenhuis, Mac Donalds etc.) en ook de uitvalswegen snel te bereiken.

Maar tegelijkertijd is Höfen nog heerlijk authentiek Oostenrijks: geen betonnen hoteldorp, maar een plek waar de Oostenrijkers zelf graag hun thuis hebben. Met een schattig klein kerkje, pal voor de BauernLodge gelegen; en met een heel rijk verenigingsleven. Ook een mini-supermarkt, een geldautomaat en enkele restaurants vind je in Höfen op loopafstand.

Vanuit je appartement heb je een schitterend uitzicht op de mooi gevormde bergtoppen rondom ons, zoals de Gehrenspitze en de Gaichtspitze. Ook het middeleeuwse kasteel en de machtige vesting, die gebouwd zijn op de hellingen die boven ons dal uit torenen, zijn prachtig te zien vanuit onze tuin.

En omdat Höfen zo klein is, wandel je, vanuit je appartement, binnen 200 meter de weiden, bossen en bergen in, die ons dorp aan alle kanten omringen.

Bauernlodge
Dorfstraße 22, 6604 Höfen | Naturparkregion Tiroler Lech | Tirol
Chris Bosten & Ingrid Janssen - booking@bauernlodge.com / Tel.: 0043/5672/21139 oder Tel.: 0043/660/8635999
Impressum / Afdruk / Imprint